Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Συνάντηση Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γ. Κασσάρα με αντιπροσωπεία των Δωδεκανησιακών Σωματείων

Ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιώργος Κασσάρας, που πρόσφατα ανέλαβε τα καθήκοντά του, είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία του  Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων.


Ο Δωδεκανήσιος πολιτικός, έχοντας αναλάβει μια καίρια θέση στο Υπουργείο που καθορίζει τις νησιωτικές πολιτικές της κυβέρνησης, συναντήθηκε με την αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ο.Δ.Σ. Αθηνών – Πειραιώς, που αποτελούνταν από τον Πρόεδρο Γιάννη Φραγκούλη, την αντιπρόεδρο Κατερίνα Βουρεξάκη και τον Κύκκο Λουκά, ώστε να ενημερωθεί σχετικά με τα  θέματα που απασχολούν τους απανταχού Δωδεκανήσιους.
Διανύουμε  μια περίοδο που δίνεται έμφαση στην άσκηση πολιτικών, ώστε να αναδειχτούν τα ζητήματα των νησιών και να δοθεί μια επιπλέον ώθηση στην επίλυσή τους. Η σημερινή κυβέρνηση, επέλεξε να αναθέσει σε δύο νησιώτες πολιτικούς, τον Αν. Υπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό και τον Γ.Γ. Γιώργο Κασσάρα, την εφαρμογή όλων αυτών των μέτρων που θα θωρακίσουν τα νησιά και θα τα βοηθήσουν προς την ανάπτυξη.

Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, ο Γ. Κασσάρας, έλαβε γνώση των θεμάτων που απασχολούν τους απανταχού Δωδεκανήσιους, που αγωνιούν για τα θέματα των νησιών μας.

Τα θέματα που τέθηκαν στον Γενικό Γραμματέα, μεταξύ άλλων ήταν τα παρακάτω:

Εκκρεμεί η υλοποίηση της διαδικασίας πρόσληψης επικουρικών ιατρών και λοιπού προσωπικού στα ΠΠΙ και Κ.Υ., για την οποία δεν χρειάζεται να υπάρχει κενή θέση, αρκεί μια αίτηση προς την 2 η ΥΠΕ και σε σύντομο χρονικό διάστημα, μικρότερο του ενός μήνα, γίνεται η πρόληψη.
Έχει αιτηθεί επαναλειτουργία του γραφείου Κτηματογράφησης για τα νησιά της Δωδεκανήσου στη Δωδεκανησιακή μας Εστία, η οποία ξεκίνησε την 31/1/2019 και διακόπηκε την 12/3/2019.
Παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση της όλης διαδικασίας Κτηματογράφησης λόγω της διαχρονικής υποστελέχωσης των Υποθηκοφυλακείων των νησιών.
Έχει υποβληθεί αίτημα στο Υπουργείο για χρηματοδότηση έκδοσης ιστορικού, επιστημονικού συγγράμματος που πραγματεύεται τη σύνταξη δικαιοπρακτικών εγγράφων στη νήσο Χάλκη.
Εκκρεμεί απόφαση (σε συνεννόηση με διοίκηση ΟΛΠ) για την τοποθέτηση ΙΝ αφιερωμένου στον Αρχάγγελο Μιχαήλ τον Πανορμίτη, σε χώρο του λιμένα Πειραιά, ο οποίος θα λειτουργεί με ευθύνη του Συλλόγου Συμαίων και η όλη δαπάνη καλύπτεται από δωρεά συμπατριώτη.

Την συνάντηση κάλυψε η δημοσιογράφος Ματούλα Παντελάκη

«ΠΑΛΜΟΣ της ΚΑΛΥΜΝΟΥ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ «DARWINKALYMNOS NEWS”

Αγαπητοί φίλοι Όπως έγινε γνωστό από τα τοπικά ΜΜΕ, θα είμαι υποψήφιος στις επικείμενες δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου με την παράτ...